Stämmer

Stenbocken
22 dec - 20 jan
Stenbocksbabyn vill ha rutiner, ordning och reda och är inte särskilt impulsiv. Det är ett mycket aktivt barn redan från början och allt ska utforskas, plockas isär, sättas ihop med imponerande målmedvetenhet. Och var sak har sin plats. Stenbocksbabyn vet vad hon vill och det genast. Äta när man är hungrig och sova när man är sömnig annars blir det liv. En Stenbock är sällan tyst.

Vattumannen
21 jan - 18 feb
Din lilla Vattumannababy har en forskande, nästan genomträngande blick redan från början. Han studerar dig noggrant och du kan ibland känna att han ser rätt igenom dig. Vet han vad du tänker? Nej då! Han är bara precis lika nyfiken på dig som du är på honom, och snart känner ni varandra utan och innan. Redan långt innan han börjar att prata förstår ni varandra på ert eget språk.

Fiskarna
19 feb - 19 mars
Du som får en Fiskbaby kan inte alls förstå varför dom säger att det är jobbigt att bli förälder. Hon är otroligt tillmötesgående och du känner dig riktigt bortskämd. Det är inga problem för er att hitta rutiner ni båda trivs med och ibland är din baby så lätt att ha att göra med att du nästan blir orolig. Hon är också mycket känslig och känner precis av hur du mår och delar dina känslor.

Väduren
20 mars - 18 april
Din vädurbaby är otroligt pigg från start. Han är en riktig äventyrare som inte kan vänta länge nog innan han börjar upptäcka sin egen förmåga och världen runt omkring. Det är full fart hela tiden...han kryper tidigt, och han springer nästan innan han ens kan gå så bråttom är det. Och var inte orolig för att han inte säger ifrån. Även det gör han så det riktigt märks, ibland bara för att retas.

Oxen
19 april - 19 maj
Även du som får en Oxebaby möter inga större problem. Hon är oftast väldigt nöjd och lugn. Hon äter ordentligt och sover länge och stadigt. Humöret är förvånansvärt jämt och med ett imponrande tålamod. Men när det väl tar slut så lär du märka det. Det visar hon med en kraftfull stämma och en tjurighet som håller i sig en bra stund. Men sen är allt glömt och förlåtet, och livet fortsätter i samma lugna takt som innan.

Tvillingarna
20 maj - 20 juni
Med din Tvillingbaby får du fullt upp. Han gör sig hörd praktiskt taget hela tiden med små lustiga, ofta härmande läten. Han är otroligt nyfiken på allt och alla och vill för allt i världen inte missa någonting. Därför är han också väldigt rastlös och har inte tid att stanna länge på ett och samma ställe. Det ska vara omväxling och nya saker att leka med hela tiden.

Kräftan
21 juni - 21 juli
Din kräftbaby är full med starka, varma känslor redan från start. Hon knyter genast till sig sina föräldrar och verkar ha det hur mysigt som helst. Kräftan tar gärna all din uppmärksamhet och vill gärna bli bortskämd, men lika mycket som hon tar ger hon också igen med märkbar uppskattning och massor av värme och kärlek.

Lejonet
22 juli - 21 aug
Även Lejonbabyn vill hemskt gärna bli ordentligt bortskämd och ha precis all uppmärksamhet. Det är ett ståtligt barn, som tidigt förstår när man säger vackra saker om honom. Han besitter därför ett stark självförtroende men även en väldig charm som få människor kan stå emot. Ett lejon visar väldigt tydligt vad han vill, med en röst som hörs och inte kan bli ignorerad.

Jungfrun
22 aug - 21 sep
Din lilla Jungfrubaby är nästan outtröttlig, med en ork och en envishet som ofta sträcker sig långväga över din. För Jungfrun är det viktigt att förstå och göra sig förstådd så fort som möjligt. Lika viktigt är det också att lära sig världen runt omkring. Hon är därför sällan tyst, och har heller inte tid att sova särskilt långa stunder i sträck.

Vågen
22 sept - 22 okt
Din lilla Vågbaby och du trivs verkligen ihop. Precis som fisken är han väldigt lyhörd för dina känslor och behov och han anstränger sig riktigt för att ni ska fungera så bra ihop som möjligt. Han är tyst när du vill, men diskuterar gärna om du hellre vill det. Men det är viktigt att du visar samma uppmärksamhet för din vågbabys behov annars kan det allt bli riktigt livat.

Skorpionen
23 okt - 21 nov
Din Skorpionbaby är ett riktig litet busfrö, som gärna retas för att få dig att visa dina känslor och som älskar att locka dig till skratt. Hon överraskar dig ständigt genom att bete sig annorlunda mot vad du väntat dig, och är inte alltid den lättaste att ha att göra med. Men hon är inte busig på ett bullrigt eller särskilt livligt sätt ,utan är snarare en ganska klurig liten bebis.

Skytten

22 nov - 21 dec
Din lilla Skytt är en riktig liten drömmare, med tankarna mycket långt borta.
Hon har inga större behov av rutiner, utan sover när hon vill och gärna länge, men kan också gärna ligga vaken på natten.
Du ser henne ofta ligga och jollra och nynna på egenhittade "visor", med en blick som talar om att hon tänker på helt andra saker än vad du trodde att en baby brukade ägna sig åt.

Kommentarer


Vill inte ha reklam, dryga inlägg, frågor om vi ska lägga till varandra på bloglovin',
eller länka varandra i våra bloggar.
Lägger till dej i min blogg om jag känner för det, och detsamma gäller bloglovin'.

Namn:
    Klicka för att spara eller ta fram dina sparade uppgifter.
Email: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Postat av: Mamma Melissa -ung änglamamma och gravid

Åh, vilket kul inlägg! Jag tror att vi får en jungfrubebis... så vi har ju förhoppningsvis en hel del envishet att se fram emot:.))



Tack för länken i inlägget som du skickade också! Du är ju för gullig!:.))

2009-06-30 @ 23:53:25 URL: http://www,mammamelissa.blogg.se/
Postat av: Madde

heeeej:) klart jag minns dig.. jag brukar titta på dina bilder på dina fina lilla tjej :) hoppas att allt går bra!

2009-07-01 @ 00:00:45 URL: http://madeleinemeurk.blogg.se/
Postat av: Madde

jag mår bra ! :) inget att klaga på :)

Hur e det sj ???

2009-07-01 @ 00:27:26 URL: http://madeleinemeurk.blogg.se/
Postat av: Jimena

gud vad glad jag blir över dom orden, tack!



rätt lustigt ändå att min kropp blev "graviditetskropp" först efter 3e barnet. har ju massa bristningar o brösten är idag inte de fylligaste men d e ju som du säger, d e ju helt klart värt d!



försöker gå ner de sista kilona, så himla omöjligt. men d komr ju, jag tillhör ju den skaran mammor som tar minst 1-2 år på sig innan allt e borta. egentligen, varför stressa?



2009-07-01 @ 00:31:19 URL: http://jimenas.blogg.se/
RSS 2.0